Interkerkelijke vrouwenochtend Burdaard

BURDAARD - Dit winterseizoen zullen er voor de eerste keer koffieochtenden voor vrouwen georganiseerd worden in MFC het Spectrum in Burdaard. De start is op 11 oktober met de bekende spreekster Tonneke Bijker.

'Yn dizze omkriten bestiet soks noch net en wy tinke dat d'r wol behoefte oan is', zegt Simone Minkes, een van de drie initiatiefneemsters. Toen zij zich in april vlak buiten Burdaard vestigde, vroeg ze zich af hoe ze zich voor deze nieuwe omgeving zou kunnen inzetten. Samen met vriendinnen Elly Reitsma en Alie Noordstra, beiden al inwoonsters van Burdaard, werd het plan opgevat om vrouwen uit de buurt de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten. De vrouwen benadrukken dat iedereen welkom is. "Oft se no nei de iene of de oare tsjerke gean, of nei gjinien, ek yn dizze tyd fine froulju it moai om by elkoar te kommen en tegearre nei te tinken oer wat it betsjut om kristen te wêzen yn ús mienskip", volgens Minkes.

Iedere ochtend staat een ander christelijk thema centraal. Een meer of minder bekende spreekster zal dat thema toelichten. Verder wordt er met elkaar gezongen, er is tijd om elkaar (beter) te leren kennen, elkaar te bemoedigen en te ontdekken wat het voor je dagelijks leven betekent om te geloven in de God van de Bijbel. De ochtenden beginnen iedere keer om 9.30 uur en vinden plaats in Het Spectrum, het multifunctionele centrum in Burdaard. Er is een boekentafel en een tafel van Israëlproducten aanwezig. Voor de koffie of thee met cake wordt een bijdrage van drie euro gevraagd en er wordt een collecte gehouden.