Pieter Braaksma beoogd voorzitter
ondernemersvereniging Dokkum

DOKKUM - Het bestuur van de OVD, de ondernemersvereniging voor de ondernemers in de binnenstad en de Zuiderschans, stellen de leden voor om Pieter Braaksma te benoemen als nieuwe voorzitter.

De benoeming komt op de extra ledenvergadering van 15 oktober aan de orde. Omdat Niek Geelhoed na tien jaar niet beschikbaar is voor een nieuwe termijn als voorzitter, moest de OVD op zoek naar een opvolger. Pieter L. Braaksma (64) uit Oostrum is van oorsprong tulpenbollenkweker. Samen met zijn vrouw heeft hij momenteel een kringloopwinkel buiten het centrum van Dokkum. Pieter is al lang actief in de politiek, eerst voor Gemeentebelangen Dongeradeel en nu voor Gemeentebelangen Noardeast Fryslan. In Dongeradeel was hij wethouder van 2015 tot 2019 met onder andere de binnenstad in portefeuille.

"Pieter Braaksma past uitstekend in het profiel", vindt vicevoorzitter Bert Reinders. "We zochten iemand met ondernemersbloed, die tevens verbinding weet te maken met de gemeente. De OVD wil graag samen met de gemeente de schouders onder het ondernemersklimaat zetten en daarom is een goede politieke antenne heel belangrijk." Pieter Braaksma: "Voor de leefbaarheid van de stad en de omgeving is een goed winkelaanbod erg belangrijk. En de retail heeft de wind momenteel niet bepaald mee, dus we moeten als samenleving extra alert zijn op het zorgen voor goede omstandigheden voor de ondernemers. Ik wil daar graag aan bijdragen."