Zangdienst jubilerend koor in Reitsum

REITSUM - Het koor 'God is mijn lied' Reitsum is opgericht op 30 september 1919 en dus is er dit jaar het 100-jarig jubileum. In overleg met de PKN-gemeente Reitsum houdt het koor zondag 6 oktober vanaf 9.30 uur een zangdienst in de PKN-kerk in Reitsum.

Het zal niet zomaar een dienst zijn, maar een zangdienst die door de gemeenteleden wordt ingevuld. Een dienst in de geest van het programma Prelude van Omrop Fryslân.

Dus de gemeenteleden kunnen bij het koor een lied aanvragen voor iemand die hun ter harte gaat, iemand uit de familie of een buurvrouw of een vriendin, kortom voor iedereen die eens wat extra aandacht verdient. Het zou dan prachtig zijn dat zowel de aanvrager van het lied als degene voor wie het koor gaat zingen, in de kerk aanwezig is. Er wordt gevarieerd gezongen: mannenkoor, vrouwenkoor en natuurlijk veel samenzang met de aanwezigen.

Bovendien komt er een muzikaal intermezzo van de musici: pianist, organist en fluitist.

Het repertoire is gekozen uit de dertig meest gevraagde nummers van het programma Prelude van Omrop Fryslân, dus prachtige, herkenbare liederen, zodat samenzang gemakkelijk mogelijk is.

Drs. Simonides uit Burdaard is bereid gevonden om alles aan elkaar te praten en de liederen in de context van het evangelie te plaatsen.
Na afloop van de dienst staat er voor iedereen koffie met een traktatie klaar in het dorpshuis 'De Fjouwer'.