Muziekfilms in vier filmhuizen

DOKKUM/HOLWERD - De vier filmhuizen in Noardeast-Fryslân openen het nieuwe filmseizoen met vier prachtige muziekfilms. Noardeast-Fryslân telt maar liefst 4 filmhuizen: Bios Burdaard, Filmhuis Dokkum, Filmhuis Kollum en de De Ynset Holwerd.

Dinsdag 24 september "Greenbook, Theater Sense, Hogedijken 18, Dokkum. Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur.) 'Green Book' is een Amerikaanse biografische roadmovie uit 2018. Deze prachtige film is gebaseerd op de vriendschap tussen de beschaafde en elegante zwarte pianist Don Shirley en diens wat slordige Italiaanse chauffeur en lijfwacht Tony Lip.

Ondanks hun tegengestelde persoonlijkheden maken ze een concerttournee door de Zuidelijke Verenigde Staten. Vooraf, tijdens de pauze en na afloop livemuziek van pianist David de Vries met een gitarist.

Bios Holwerd, vrijdag 27 september 'Mamma Mia! Here We Go Again'. Theaterzaal MFA de Ynset, De Morgenzon 7, Holwerd. Aanvang: 20.00 uur. Heerlijke muziekfilm naar de gelijknamige succesmusical, gebaseerd op de liedjes van ABBA.

In Filmhuis Kollum wordt vrijdag 20 september een 'spectaculaire muziekfilm' vertoond aan de Oostenburgstraat 2 in Kollum. Reserveren dringend aanbevolen op 0511 452282- Aanvang 21.00 uur.

In Bios Burdaard is op zaterdag 28 september een film met André Rieu te zien in de TIBB-Theaterzaal aan de Schoolstraat 12. Aanvang 20.30 uur.