Een fragment van een schilderwerk van Floriske Gerritsma.
Een fragment van een schilderwerk van Floriske Gerritsma. Foto: Ingezonden

Kunst in de Kerk in Lichtaard

LICHTAARD - Tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute van zaterdag 28 september exposeren kunstenaars Els Posthumus, Dineke Prins, dichter Jan Woudstra en beeldend kunstenares Floriske Gerritsma in het kerkje van Lichtaard.

De expositie, de laatste van dit jaar, maakt deel uit van Kunst in de Kerk dat alleen plaats vindt op de laatste zaterdag van de maand in de periode april tot en met september. De kerk aan de Noardermieddyk 3 is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is vrij toegankelijk.

Routekaarten en stempelkaarten voor de winkeltjesroute zijn beschikbaar in het kerkje en kunnen gedownload worden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

Al van kinds af aan was tekenen een passie voor Els Posthumus. De zee is voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron met zijn wisselende luchten en dynamische, overweldigende kleurschakeringen. Dineke Prins combineert haar liefde voor stoffen en kleuren in het vervaardigen van bijzondere tassen.
Exact drie jaar na het overlijden van zijn vrouw Baukje presenteert Jan H. Woudstra uit Dokkum zijn debuutbundel met gedichten in de Petruskerk in Lichtaard op 28 september van 14.00 tot 17.00 uur: 'In Gedichten Verzonken'.

Ook Floriske Gerritsma uit Marrum exposeert met haar schilderwerken. Haar eerste werken waren abstract maar geleidelijk aan is ze meer figuratief gaan schilderen. De kunstenaars zijn zelf aanwezig in het kerkje en het werk is te koop. De kerk is vrij toegankelijk.
Bent u kunstenaar en heeft u interesse in exposeren bij Kunst in de Kerk? Stuur een mailtje naar liesbeth@outdoormozaiekgallery.nl.