Kuier fan Brantgum voor goed doel

BRANTGUM - Op 22 september wordt voor de derde keer de Kuier fan Brantgum georganiseerd. De routes gaan door het open landschap van Noordoost Friesland.

Deze keer lopen deelnemers ten zuidwesten van Brantgum over verharde paden, langs kleine weggetjes, onderweg komen ze door dorpen en langs akkers. Onderweg is er entertainment en bij aankomst in het dorpshuis de Terpring in Brantgum speelt de Clay Corners Bigband. Langs de routes staan stempelposten en er is horeca, de kuier biedt onderweg enkele versnaperingen aan.

De routes worden aangegeven met pijlen. Wandelaars kunnen kiezen uit routes van 12.5, 16, 25 en 32 kilometer. Voor kinderen is er een route van 5 kilometer. De kuier fan Brantgum staat steeds in het teken van een zeldzame ziekte. Deze keer is het goede doel de ziekte van Hirschsprung.
n Foudgum zijn twee kinderen in één gezin die deze ziekte hebben. De ziekte van Hirschsprung is een aangeboren, chronische darmafwijking. De opbrengst van de wandeling wordt gedoneerd aan de patiëntenvereniging ziekte van Hirschsprung, die zich inzet voor onderzoek naar medicatie of behandelingen voor deze ziekte.

Tussen 9.30 en 10.00 uur kunnen de wandelaars van de 12,5, 16 en 25 kilometer starten bij dorpshuis De Terpring in Brantgum en voor de route van 32 kilometer is de start daar tussen 9.00 en 09.30 uur. De inschrijving voor de 5 kilometer is om 13.00 uur en de starttijd is 13.30 uur. Het inschrijfgeld voor 12.5 en 16 kilometer is € 5, voor gezinnen € 10 en voor de routes van 25 en 31 kilometer is het € 7,50.