In het Lauwersmeergebied krijgen deelnemers uitleg over de Melkweg.
In het Lauwersmeergebied krijgen deelnemers uitleg over de Melkweg. Foto: Ingezonden

Muziek en poëzie onder de sterren

LAUWERSMEER - Kom op vrijdag 20 september genieten van een avond met live muziek en poëzie onder de sterrenhemel van het Lauwersmeer. Het thema is Muziek en poëzie onder de sterren.

Professionele musici verzorgen sfeermuziek met fluit, klarinet en gitaar en je hoort toepasselijke poëzie. Als afsluiting wandel je met een sterrenkundige van de Groningse Rijksuniversiteit door het Lauwersmeergebied en hoor je alles over sterren, planeten en de Melkweg. Deze avond wordt georganiseerd door Muziekschool Hunsingo van de gemeente Het Hogeland en Staatsbosbeheer Lauwersmeer. Honden zijn niet toegestaan. Het is van 20.15 uur tot ongeveer 22.00 uur.

Het startpunt is bij Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, in Lauwersoog. De kosten zijn voor een volwassene €7,50 per persoon en voor kinderen (tot en met 12 jaar) €4,00 per persoon. Er zijn maximaal vijftig kaartjes beschikbaar. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/lauwersnest, ga naar activiteiten en klik vervolgens op de activiteit.

Shantykoor

HALLUM - Shantykoor De Koekefretters uit Hallum zoekt mannenstemmen en muzikanten. Heeft u belangstelling? Dan kunt u langskomen en meezingen. Muzikanten (m/v) die de accordeonisten willen versterken in de muzikale begeleiding zijn ook welkom, zoals keyboardspelers, accordeonspelers of gitaristen. De koorleden repeteren elke donderdagavond in mfc It Trefpunt aan de Singel in Hallum van 19.30 uur tot 21.30 uur. Meer informatie: secretaris Tjitte Fennema, 0518-432744.