Hilde Ferbeek is taxateur bij Juwelier De Slag.
Hilde Ferbeek is taxateur bij Juwelier De Slag. Foto: Daniel Wenzel

Veel geld voor uw oud-goud

OLTERTERP - "De prijs voor het goud is de laatste 6 jaar niet meer zo hoog geweest", vertelt taxateur Hilde Ferbeek van Juwelier De Slag uit Olterterp. "Door de Brexit en doordat Trump een handelsoorlog creëert tussen China en Amerika is er veel onrust op de aandelenmarkt. Daardoor gaan mensen meer in goud beleggen met als gevolg dat de goudprijs extreem hoog is".

"Het is dan ook zéér de moeite waard om nu oud-goud in te leveren voor contanten of om er een nieuw sieraad voor uit te zoeken", legt Hilde uit. "Veel mensen hebben nog wel ergens wat goud liggen waar ze niets meedoen. Het kan een kapotte armband zijn of een uit de mode geraakte ketting. Alles kan men inleveren, zelfs gouden tanden of kiezen".

De Slag geeft een hele hoge prijs voor het ingeleverde goud. "Het is aan te raden niet te lang te wachten", geeft Hilde aan. "Immers, ook de goudkoers is aan schommelingen onderhevig. Het zou toch sneu zijn als je er over een tijdje nog maar de helft voor zou krijgen". U kunt overigens bij Juwelier De Slag zelf de keuze maken of u het bedrag in contanten wilt ontvangen of er iets anders voor wilt uitzoeken.

"Afgelopen week hadden we een moeder en dochter in de winkel die een gouden horloge en een kapot kettinkje inleverden, de één kon daarvoor zo een mooie Buddha to Buddha armband meenemen en de ander een Zinzi horloge. Dat is toch mooi", glimlacht taxateur Hilde Ferbeek"
U kunt zonder afspraak langs gaan om uw oud-goud in te leveren: dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.30 | donderdag koopavond van 19.00 - 20.30 | Juwelier De Slag, Selmien West 2 Ureterp/Olterterp | www.deslag.nl