Stevig wandelen op het Noarderleech tijdens de sjouwtocht.
Stevig wandelen op het Noarderleech tijdens de sjouwtocht. Foto: Ingezonden

Sjouwtocht Noarderleech bij Hallum

HALLUM - Eindeloos sjouwen langs kwelders, drinkdobben en kwelderwerken. Het kan tijdens de sjouwtocht op het Noarderleech. Te beleven op zaterdag 7 september van 08.30 tot 13.30 uur. Dit uitgestrekte buitendijkse gebied vlakbij Hallum ligt aan de rand van de Waddenzee.

Een prachtig stukje natuur met volop rust, ruimte en leegheid. Ben jij wel in voor een fanatieke wandeling met de enthousiaste natuurgids van It Fryske Gea. Trek je wandelschoenen aan en ga mee op sjouwtocht. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/sjouwtocht-7sep of 0511-539618.

Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen €4,- (tot en met 12 jaar €2,-). Het is een paradijs voor vogelliefhebbers. Genoeg moois om te zien dus, vergeet je verrekijker en goede conditie niet.

Wandelexcursie Peazemerlannen

PEASENS-MODDERGAT - It Fryske Gea organiseert zaterdag 7 september van 9.00 tot 11.30 uur een wandelexcursie in de Peazemerlannen. De Peazemerlannen bij de waddenkust is een bijzonder gebied. Leer over het ontstaan van het gebied en de bijzondere vogels en planten. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/wandelexcursie-7sep of 0511-539618. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,- (tot en met 12 jaar € 2,-).