Open dag vrijwilligers van de Aak

DOKKUM - Zaterdag 7 september, tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum, organiseren de vrijwilligers van de Aak, een replica van een negentiende eeuws vissersschip, uit Moddergat een open dag. Iedereen is welkom aan boord van dit houten schip dat in Moddergat is gebouwd.

Het doel van de open dag is om meer mensen te binden aan het schip, als donateur, vriend of sponsor. Maar ook vrijwilligers worden gezocht om te helpen met rondvaarten of onderhoud. Het is belangrijk om met dit schip de geschiedenis van de visserij van Paesens-Moddergat en alle andere plekken aan de Friese Waddenkust te vertellen. Met de aak is de geschiedenis voor een deel te beleven. De vroegere vissersvloot van Moddergat zocht tijdens de wintermaanden een veilig heenkomen in de havens van Ezumazijl en Dokkum. Daarom maakt dit het bezoek van de aak aan Dokkum een bijzondere gebeurtenis.

Vrijwilligers staan tussen 11.00 en 15.00 uur klaar met een kopje koffie en een hoop (sterke) verhalen. De aak ligt aan de Diepswal in de buurt van Museum Dokkum.

Pub Quiz Hallum

HALLUM - Vrijdag 27 september 2019 wordt er in MFC it Trefpunt te Hallum een Pub Quiz georganiseerd om 20.00 uur. Opgeven voor 20 september per groep van maximaal vijf personen. Individueel opgeven kan ook. De kosten zijn € 2,00 per persoon. Opgave bij Theo Hoogerbrug. E-mail adres: t.hoogerbrug@hetnet.nl Telefoon: 06-57558322.