Eva Sinnema zingt diverse nummers tijdens de meezingmiddag.
Eva Sinnema zingt diverse nummers tijdens de meezingmiddag. Foto: Johan Kok

Meezingmiddag 'Helden van toen' zondag 7 juli op de Zijl in Dokkum

DOKKUM - Stichting Dokkum Cultureel organiseert de jaarlijkse meezingmiddag op zondagmiddag 7 juli op de Zijl in Dokkum. Op deze traditionele editie van Dokkum Cultureel staan 'Helden van toen' centraal, waarbij regionale artiesten en muzikanten het optreden verzorgen. De entree van het openluchtconcert is gratis.

Het wordt een middag met veel herkenbare muziek en vooral een ode of eerbetoon aan overleden artiesten. Het repertoire is breed: van André Hazes tot Prince en Wim Sonneveld tot Avicii. De uitvoerende artiesten zijn: Eva Sinnema (foto), Dirk Monsma, Paula Zijlstra, Moniek Dijkstra, Han Feddema, Nataschja van Hijum, Jan Jongsma en Jelmer de Vries. Ze zingen ieder een paar nummers. De begeleidende muziek wordt verzorgd door de Dokkum Cultureel Comboband: Roel van der Veen, Ido Cuperus, Alwyn Breeuwsma, Steven Scheffer en Sjerk Faber. Het concert begint om 15.00 uur.

Over Dokkum Cultureel

Stichting Dokkum Cultureel organiseert sinds de zomer van 2009 op vier zondagen in de zomermaanden een openluchtconcert met een informele, terras-achtige sfeer. Voor de optredens wordt gezocht naar een mix van verschillende stijlen. Dokkum Cultureel vindt in 2019 nog plaats op zondag 7 juli, De Zijl, Dokkum zingt mee met de 'Helden van Toen', op zondag 4 augustus aan De Markt met Bertus Borgers & The Young Retro's en op zondag 1 september aan de Diepswal met The Billy Joel Experience.
http://dokkumcultureel.nl