Jaap Zwart komt naar de Sint Martinuskerk in Ferwert.
Jaap Zwart komt naar de Sint Martinuskerk in Ferwert. Foto: Ingezonden

Orgelconcert Jaap Zwart in Martinuskerk

FERWERT - Op vrijdag 26 juli 2019 20.00 uur geeft toporganist Jaap Zwart, telg uit de beroemde organistenfamilie, weer een orgelconcert op het fraaie drieklaviers Verschueren orgel in de Sint Martinuskerk in Ferwert. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à € 10,- kinderen tot 12 jr. € 5. Verdere informatie: www.zingenenzo.com.

Jaap Zwart groeide op in een muzikaal gezin en kwam daarmee al vroeg in aanraking met muziek. Zijn eerste muziekonderricht ontving hij van zijn vader die hem opleidde tot aan het conservatorium. Vervolgens studeerde hij aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam hoofdvak piano bij Jan Kruyt en hoofdvak orgel bij Simon C. Jansen. Ook volgde hij in Amsterdam hedendaagse muziek bij de bekende Nederlandse componist Ton de Leeuw. Zijn studie sloot hij af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij hoofdvak Theorie der Muziek studeerde bij Jan van Dijk, Ruud Koumans, Diederik Haakma Wagenaar en Ineke Kien.

Momenteel is Jaap Zwart als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam. Naast zijn werkzaamheden als docent is Jaap Zwart ook actief als concert- en kerkorganist. Hij geeft jaarlijks vele concerten met een breed repertoire: van oude muziek tot aan het romantische repertoire. Als kerkorganist is Jaap Zwart verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem, Grote Kerk in Harderwijk, Zuiderkerk in Zwolle en begeleidt regelmatig diensten op het Schnitger-orgel van de Grote of St. Michaëlskerk in Zwolle. Jaap Zwart is verder een veelgevraagd begeleider, dirigeert zo nu en dan koren en is actief als pianist.