Peter Feenstra, Titus Vogt, Freerk en Geert Sierksma bij de locatie van Garage Duc (Dokkumer Uitlaat Centrum).
Peter Feenstra, Titus Vogt, Freerk en Geert Sierksma bij de locatie van Garage Duc (Dokkumer Uitlaat Centrum). Foto: Klasina van der Werf

Duc en Jumbo maken elkaars dromen waar

DOKKUM - Garage Duc aan de Rondweg Noord in Dokkum gaat verhuizen naar een andere plek in de stad. Het garagebedrijf groeit uit haar jasje en wil graag uitbreiden. De naastgelegen Jumbo heeft vergaande afspraken met Duc om de locatie over te nemen. Dit biedt mogelijkheden voor de supermarkt om het aantal parkeerplaatsen uit te breiden.

"Wij zien dit als een mooie kans die we niet willen laten schieten'', stelt Freerk Sierksma die het garagebedrijf pasgeleden heeft overgenomen van zijn ouders. Het gaat heel goed met het bedrijf. Zo goed dat ze op de huidige plek te weinig ruimte hebben. "Voor de toekomst van ons bedrijf is het belangrijk om op een nieuwe plek verder te gaan. Om welke locatie het gaat kan ik nu nog niet zeggen, maar het is de bedoeling dat we daar in de loop van 2020 beginnen.''
Ook bij de Jumbo in Dokkum gaat het als een speer. "De laatste jaren is het aantal bezoekers alleen maar toegenomen. Wij hebben een regiofunctie. Mensen uit een straal van 10 tot 15 kilometer bezoeken onze supermarkt'', aldus Titus Vogt van de Jumbo. Met de aankoop van garage Duc kan hij het aantal parkeerplaatsen uitbreiden. Tegelijkertijd wil hij de supermarkt moderniseren om zo aan de nieuwste eisen te voldoen.

Wybe Jelsma van DOK74 Vastgoed ziet de overname als een mooie kans voor alle partijen. Hij ondersteunt Duc met de bedrijfsverplaatsing. "Uiteindelijk past deze ontwikkeling bij de plannen vanuit de gemeentelijke Binnenstadsvisie om het gebied te herstructureren en de Noordelijke stadsentree aantrekkelijker te maken.'' De gemeenteraad van Noardeast-Fryslân beslist uiteindelijk over de wijziging van het totale bestemmingsplan.