Het Dokkum Magazine wordt op veel plaatsen in de regio 
uitgereikt.
Het Dokkum Magazine wordt op veel plaatsen in de regio uitgereikt. Foto: Ingezonden

Startsein verspreiding Dokkum Magazine

DOKKUM - Jelle Boerema, wethouder van Noardeast-Fryslân op het gebied van Werk, Bedrijvigheid en Recreatie, gaf vorige week het startsein voor het samenwerkingsproject van de studenten van Outlet Dokkum en Studio DOKcom. De studenten gaan Dokkum Magazine 2019 onder de boot- en campergasten in de stad verspreiden en zorgen op die manier voor een welkom in Dokkum.

Jelle Boerema overhandigde samen met de studenten de magazines aan een aantal vrienden uit Hannover, Duitsland. De tien vrienden gaan al vijfentwintig jaar met elkaar op vakantie met een boot en komen regelmatig naar Dokkum. De studenten van de Outlet lopen langs de kades om de magazines uit te delen, heten de toeristen ook direct welkom in de stad en beantwoorden eventuele vragen. Het Dokkum Magazine 2019 werd op 13 april gepresenteerd, gelijktijdig met de opening van het toeristenseizoen. Inmiddels zijn duizenden exemplaren verspreid. Niet alleen in Dokkum, maar in een grote regio rond de stad via winkels, restaurants, hotels, B&B's, jachthavens en campings in een grote regio in de lijn Holwerd-Leeuwarden-Drachten-Groningen. Ook veel trotse Dokkumers laten het magazine achter op tal van plaatsen.

De Outlet Dokkum is een winkel die volledig door studenten Handel & Ondernemerschap wordt gerund. Het leerbedrijf betreft een samenwerking tussen ROC Friese Poort en ondernemers uit Dokkum. Het assortiment is een samenstelling van producten van deze lokale ondernemers. Elke nieuwe periode komt er een nieuwe groep studenten de winkel runnen. Hier is ook een innovatieruimte aanwezig waar studenten onderwijs krijgen dat direct in praktijk gebracht kan worden.