Dronryp wint kaatswedstrijd Holwerd

HOLWERD - V.V.V. Concordia uit Holwerd heeft weer een succesvolle KNKB kaatswedstrijd afgesloten.

In Holwerd liet Metslawier-Niawier-Oosternijkerk zien dat zij goed kunnen kaatsen, pas in de derde omloop op de stand 5-5 2-6 moesten zij het hoofd buigen voor Tzum.

Ook Morra Lioessens heeft aanstormend talent, zo lieten zij zien. Ternaard en Hantum mogen niet worden vergeten. Ternaard won knap de eerste omloop en moest daarna met twee man toch het onderspit moest delven tegen het sterke Kimswerd.

Hantum moest het opnemen tegen Sexbierum dat net even een maatje te groot was voor de jongens uit Hantum. Aan het eind van de dag kwam uit een lijst van 31 parturen na vijf partijen gekaatst te hebben Dronryp 1 als het beste partuur in de kransen. Het is een zeer compleet partuur dat alle partijen vrij snel naar zich toe trok.

Ook in de finale tegen Sint Jacob, waar het tot 2-2 gelijk opging, maar daarna heerste Dronryp.

Bij het door elkaar loten waren de verschillen redelijk groot. Het partuur van Jehannes Gerben Brinksma uit Reduzum, Allard Dijkstra uit Leeuwarden en Germ Pyt van Popta uit Lollum Waaxens werd de terechte eigenaren van de kransen.

Er was net wat meer kwaliteit in dit partuur waardoor zij wonnen van Rink Rudmer Sterk uit Berltsum, Jildert Wijbenga uit Arum en Thomas Dijkstra uit Berltsum.