Start zeilcompetitie Lauwersmeer

LAUWERSOOG - Voor het derde jaar organiseert Watersportvereniging Lauwerszee haar succesvolle woensdagavondcompetitie voor leden en niet-leden. Deelname is gratis, het plezier van de zeilsport staat voorop. De serie zeilwedstrijden begint op 1 mei en eindigt op 28 augustus.

Het succes van de woensdagavondcompetitie ligt in de openstelling voor leden en niet-leden, de deelname van alle jachten, voor teams en solozeilers, de eenvoudige organisatie en het feit dat deelnemers per keer kunnen besluiten mee te doen. Er wordt afhankelijk van de wind gevaren op verschillende banen op het Lauwersmeer, de winnaar van de avond is degene met de snelste gemiddelde rondetijd. Wie (een keer) mee wil zeilen in de serie, moet wel voor de wedstrijdserie zijn standaardzeilvoering op basis van SW-factor doorgeven. WSV Lauwersmeer heeft haar thuisbasis in Het Roode Hooft, het befaamde clubhuis aan de oevers van het Lauwersmeer waar iedere wedstrijd wordt afgesloten. Wie mee wil doen kan zich opgeven via het mailadres wedstrijd@lauwerszee.nl. Het complete (wedstrijd)programma van WSV Lauwerszee vindt u op www.lauwerszee.nl

Vocaal: Et Hepera

METSLAWIER - Op Bevrijdingsdag 2019 geeft vocaal ensemble Et Hepera een optreden in het Mienskipshûs Doarptsjerke Mets lawier. Het ensemble dat in 2017 is gevormd, bestaat uit acht enthousiaste muziekstudenten van het Conservatorium in Frankfurt.

Het optreden is zeer afwisselend met muzikale contrasten: van romantische koormuziek tot moderne vocaalmuziek in jazz en pop, maar ook motetten uit de Renaissance. Op het programma staan onder andere stukken van Mendelssohn, gospels en bewerkingen van de beroemde King's Singers. Het optreden begint op 5 mei om 19.30 uur, Na afloop kunt u de toegangsprijs zelf in de vorm van een gift bepalen.

College student

NES - Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan verzorgt voor zo'n 4200 senioren, in met name de Randstad, collegereeksen gegeven door student-docenten. Het eerste college in Friesland zal plaatsvinden op dinsdagochtend 14 mei om 10.00 uur in Theaterkerk Nes door student-docent Peter-Hans Dijkstra. Hij volgt de studie 'Docent Geschiedenis' aan NHL/Stenden. Hij geeft op vier achtereenvolgende dinsdagen les over 'Denken met het licht aan'. Daarin bespreekt hij samen met de deelnemers wie de belangrijkste denkers van de Verlichting zijn geweest. Lijkt het u leuk om het college in Theaterkerk Nes te volgen? Wilt u graag een collegereeks realiseren of zou je als student-docent aan de slag willen? Stuur dan een mail naar Anne-Goaitske Breteler, anne-goaitske@ogjg.nl of neem contact op via haar mobielnummer: 06 118 150 16.