Geld voor initiatieven met nieuwkomers

LEEUWARDEN - Je hebt een goed idee. Je wil activiteiten opzetten waar nieuwkomers en mensen die hier al langer zijn elkaar kunnen ontmoeten. Je hebt daar een financiële bijdrage voor nodig. Meld je dan hier: www.wijdoenmee.nu

Initiatieven zoals samen eten of koffiedrinken, elkaar ontmoeten in een naaiatelier of een sportdag hebben een groot effect op het leven van vluchtelingen. Heb je financiële bijdrage nodig voor een activiteit met vluchtelingen, zodat zij zich beter thuis voelen in Nederland? Is jouw initiatief gericht op asielzoekers, statushouders of vluchtelingen? Dan kan je een financiële bijdrage aanvragen bij WIJDOENMEE.NU. Op dit online platform kun je een aanvraag indienen voor maximaal € 2.500 voor projecten die plaatsvinden in Nederland. Bijdragen voor zaalhuur, vervoer of materialen komen voor een bijdrage in aanmerking.

Je hoeft geen officiële rechtsvorm te hebben, ook een vrijwilligersgroep kan een aanvraag doen. Binnen zeven werkdagen hoor je of jouw initiatief in aanmerking komt voor steun, zodat je meteen van start kunt gaan.

Simpel aanvragen

WIJDOENMEE.NU is een samenwerking tussen verschillende vermogensfondsen die een aanvraag voor financiële steun eenvoudig willen houden voor iedereen die zich inzet voor vluchtelingen.
Wil je weten hoe je een aanvraag kunt indienen of wil je ideeën opdoen wat voor initiatief je kunt starten? Ga dan naar www.wijdoenmee.nu en lees de basisregels of bekijk de gesteunde projecten.