Pip Pellens is twee weken offline gegaan voor deze voorstelling.
Pip Pellens is twee weken offline gegaan voor deze voorstelling. Foto: Nico Goedegebuur

'Pip Goes Offline' te zien in Harmonie

LEEUWARDEN - Multitalent Pip Pellens gaat in haar eerste solovoorstelling 'Pip Goes Offline' niet alleen een verhaal vertellen; ze danst, zingt en acteert er ook bij. Ze laat je zien dat een leven zonder smartphone en sociale media ook een optie is.

"Ik was enorm gefrustreerd dat ik zo verslaafd en afhankelijk van mijn telefoon was. Toen ik erachter kwam dat veel mensen dit herkennen, verbaasde ik me erover dat nog niemand er een oplossing voor had gevonden. Daarom wil ik het er graag over hebben in mijn voorstelling. Het fijne aan een theatertour is dat ik lekker het land door mag reizen. Ik heb er heel veel zin in om in Leeuwarden te komen", vertelt Pip Pellens.
Om uit te proberen hoe het is zonder smartphone, is Pip twee weken offline gegaan. Geen Whatsapp, geen Facebook en geen mail, ze mocht alleen bellen. Het gaf haar veel rust en ze had opeens veel tijd over. "Een nadeel was dat anderen het een stuk moeilijker vonden om in contact met mij te komen. Ze wachtten liever tot ik weer online was na die twee weken, dan dat ze me belden."

Telefoons liggen altijd op tafel als je even met iemand aan het kletsen bent, en als je een melding krijgt kijk je toch even. Dat is waar de voorstelling over gaat. Na een uur, als de voorstelling is afgelopen, denk je 'die telefoon heb ik helemaal niet gepakt, ik heb het overleefd!'. De voorstelling vindt plaats op donderdag 18 april om 20.30 uur. Entree kost €19,50 inclusief garderobe en consumptie. Kaarten kunnen besteld worden via www.harmonie.nl. Op deze website staat ook meer informatie.