Bonifatiuscup

DOKKUM - De Bonifatiuscup voor jeugdteams groeit door. Bij zowel de U13- als de U15-categorie doen dit jaar zestien teams mee. Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei is het Tolhuispark in Dokkum al weer voor de vierde keer het toneel voor de prestigieuze Bonifatiuscup voor jeugdvoetbalteams.

De vaste deelnemers uit de zustersteden Fulda (Duitsland) en Crediton (Engeland) zijn er weer bij. Ook de deelname van Sportlust '46 uit Woerden, Bon Boys uit Haaksbergen en CJVV uit Amersfoort is inmiddels traditie. Het toernooi wordt georganiseerd door CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum. SVF Cothen uit de gemeente Wijk bij Duurstede is er de komende editie voor het eerst bij. Daarnaast komen er op Hemelvaartsdag verenigingen uit de regio en Fryslân en Groningen naar Dokkum.

Het worden weer twee dagen vol voetbalbeleving op het Tolhuispark. De teams spelen de eerste dag in een poule, waarna de tweede dag in twee schema's knock-out wedstrijden worden gespeeld: Europa League en Champions League. Rond de wedstrijden is er onder meer een penaltycontest en is donderdagavond een activiteit voor de spelers in sportcentrum Tolhuispark en een programma voor ouders en supporters. De clubs van buiten de regio overnachten op het Tolhuispark en in sporthal de Doelstien.