Flavium deelde het podium eerder met bekende artiesten als BB King, Albert King &  Freddie King en the Climax Bluesband.
Flavium deelde het podium eerder met bekende artiesten als BB King, Albert King & Freddie King en the Climax Bluesband. Foto: Raymond van Olphen

Popquiz, Drunken Dolly en bluesband
Flavium in Iduna

DRACHTEN - Voor het komend weekend staan er weer diverse interessante evenementen op de planning in Poppodium Iduna. Donderdagavond 4 april vindt weer een gratis toegankelijke popquiz plaats, vrijdagavond 5 april komt punkfolkband Drunken Dolly naar Iduna met een nieuwe EP op zak, en op zondagmiddag 7 april viert bluesband Flavium zijn 50-jarig jubileum in Iduna met een nieuw album.

Wie wordt de popkenner van Drachten? Op 4 april gaan deelnemers het aan de hand van muziekfragmenten, beeldfragmenten en algemene vragen tegen elkaar opnemen. In deze epische popstrijd vallen diverse leuke prijzen te verdienen zoals vrijkaarten voor concerten. De show van Drunken Dolly staat in het teken van hun kersverse EP waarop de liefde voor feesten nogmaals goed wordt bezongen! Drunken Dolly maakt een stevig partijtje celtic-punk met opzwepende banjo- en mandolinepartijen. De vijfkoppige band Plunder opent de avond. Bluesband Flavium bestaat 50 jaar. Dat jubileum wordt gevierd met een nieuw album en een speciale tour die een overzicht geeft van Flavium's rijke geschiedenis. Zondag spelen ze in Iduna.

Bekijk vanaf zondag 7 april de expositie concertfotografie van Poppodium Iduna. Deze is te zien in de grote foyer van Schouwburg de Lawei. Foto's zijn gemaakt door Iduna's concertfotografen Gerben Duijster, Wietske Elzinga, Erwin Jonkman, Anneke Klungers en Jess Wattimena.

Meer info en tickets: www.iduna.nl