Liesbeth Sijtsma in haar atelier aan de Ljouwerterdyk 7 in 
Ferwert.
Liesbeth Sijtsma in haar atelier aan de Ljouwerterdyk 7 in Ferwert. Foto: Ingezonden

Noord-Friese Winkeltjesroute

FERWERT - In de Noord-Friese Winkeltjesroute zijn bijzondere winkeltjes uit de streek opgenomen. Outdoor Mozaïek Gallery uit Ferwert doet ook mee met de route.

Liesbeth Sijtsma van Outdoor Mozaïek Gallery maakt al meer dan tien jaar mozaïek-objecten, van tuinornamenten tot lampen.

Destijds raakte ze geïnspireerd door Gaudi tijdens een tripje naar Barcelona. Haar stijl heeft zich meer in de trant van Mondriaan ontwikkeld. Eigentijdse ontwerpen en opdrachten in zowel kleur als zwart-wit zijn helemaal haar ding.

Sinds twee jaar maakt ze ook aparte sieraden door middel van glasfusing. Klanten kunnen een sieraad laten maken voor een nieuwe outfit. Liesbeth vindt een sieraad 'the finishing touch' voor elke outfit. Dit seizoen gebruikt ze vooral de kleuren groen, rood en okergeel.

Kadowinkel Ter Sted

Ook Kadowinkel Ter Sted doet mee met de Noord-Friese Winkeltjesroute. De cadeauwinkel heeft voor ieder wat wils, met elke week een nieuwe voorraad, van kleine cadeau's tot streekproducten. Er zijn regelmatig gezellige activiteiten, zoals Ladies Night of koopavond. De winkel is gevestigd in een oude stal van een monumentale boerderij.

Zestig kilometer lang

Tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute op 30 maart doen er veertien knusse winkeltjes en ateliers mee. Bij elke locatie is een route- en stempelkaart te krijgen. De ruim zestig kilometer lange route kan zowel met de auto als op de fiets worden afgelegd.