'Regina Forte' treedt op in Wetsens

WETSENS - Strijkkwartet 'Regina Forte' komt op zondag 7 april naar Wetsens.

Strijkkwartet 'Regina Forte' bestaat uit Ina Andela op viool, Anna Mollema op viool, Inge van der Hoeven op altviool en Andrea Meijer op cello. Het belooft een heel bijzonder optreden te worden. De groep is ontstaan in het najaar van 2014, vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Ze kennen elkaar uit allerlei Friese ad hoc orkesten. Toevallig zijn ze ook alle vier werkzaam in het onderwijs.

De dames hebben masterclasses gevolgd bij onder meer Johannes Leertouwer, Kees Dekker, Douw Fonda, het Ruysdael kwartet en Bennewitz quartet. Ze hebben concerten verzorgd op City Proms, in het Fries Museum, op Lauswolt, tijdens de dodenherdenking in Dokkum en ter gelegenheid van de uitreiking van Gysbert Japicxpriis.

Hun repertoire bestaat uit kwartetten uit alle muzikale periodes, de barok, de klassieke periode, de romantiek, de twintigste eeuw en zelfs de éénentwintigste eeuw. Ze spelen muziek van verschillende bekende componisten. Waaronder Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski, Pärt en Folkertsma, allemaal pareltjes die zij heerlijk vinden om te spelen. Speciaal voor het concert in Wetsens staat op het programma het bekende 'Für Elise' van Beethoven en 'She' van Charles Aznavour.

Het concert vindt plaats op 7 april in de Sint Vituskerk in Wetsens. Het begint om 15.30 uur. Entree is gratis, maar er is wel een deurcollecte. Mail voor reserveringen naar         vituskerk.wetsens@gmail.com.