Aspirant-muzikanten kunnen ervaring opdoen bij brassband De Eendracht in Marrum.
Aspirant-muzikanten kunnen ervaring opdoen bij brassband De Eendracht in Marrum. Foto: Ingezonden

Kennismaken met brassband De Eendracht

MARRUM - Muziek maken is geschikt voor iedereen. Dat vindt dirigerend musicus Guus Pieksma. Hij heeft een project in leven geblazen waarbij iedere volwassene de kans krijgt om muziek te maken.

Deze keer organiseert hij, in samenwerking met Brassband de Eendracht, het volwassenenproject. Dit project is voor aspirant-muzikanten die nooit de stap hebben durven zetten. Deelnemers van elk niveau zijn welkom om deel te nemen aan dit project.

Pieksma is regionaal actief in de HaFaBra-wereld. HaFaBra staat voor harmonie, fanfare en brassband. Hij geeft muziekles en dirigeert verscheidene orkesten in de provincie. "Er heerst een soort ouderwetse gedachte over het woord 'korps'. Die wil ik weghalen omdat het juist helemaal van deze tijd is. Het gaat namelijk lang niet alleen over de muziek die je speelt, het sociale gedeelte is minstens zo belangrijk."

"Omdat veel mensen wel iets met muziek willen doen, maar het 'spannend' vinden om midden in een ervaren orkest te stappen, proberen wij de drempel te verlagen of zelfs weg te halen. De enthousiaste toekomstige muzikanten krijgen tien weken lang, elke week een les. Deze lessen zijn vooral gericht op het leren van de basisvaardigheden van het bespelen van het instrument en het samenspel. Het gaat hier dus niet over individuele lessen, maar over groepslessen waarbij het plezier maken met muziek wordt gemixt met gezelligheid." Tot nu toe zijn er volgens Pieksma louter positieve reacties en gaat een groot deel van de starters door met muziek maken.

Geïnteresseerden in dit project kunnen voor vragen en informatie mailen naar deeendracht.marrum@gmail.com of bellen naar 06-53146869.