Tjerk Ridder en Twirre in theaterkerk

NES - Op 3 maart komt Tjerk Ridder, theatermaker en muzikant, samen met een pianist naar Theaterkerk Nes met de voorstelling Bonne Route.

In 2017 liep Tjerk Ridder samen met zijn ezeltje Lodewijk de nieuwe Europese culturele route 'Het Martinus-pad' van Parijs naar Utrecht. Op 1 juli 2018 vervolgden Tjerk en Lodewijk het Martinus-pad van Utrecht via Noord-Holland naar de provincie Friesland als onderdeel van het programma Leeuwarden 2018, Europese Culturele Hoofdstad. Het geheel heeft geleid tot de theatervoorstelling Bonne Route van 16.30 tot 18.00 uur. Reserveren kan via www. theaterkerknes.nl.

Woensdag 13 maart is het thema in de Theaterkerk 'Twirre, in sûne waadrâne foar moarn! Doch mei!' Werkgroep Twirre nodigt inwoners van Gemeente Noardeast Fryslan uit op 13 maart om samen acties te bedenken en uit te voeren om je eigen leefomgeving gezonder en mooier te maken door te werken aan de biodiversiteit in de regio. De bijeenkomst waar burgers, verenigingen, dorpsbelangen, ondernemers, scholen, boeren en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd vindt plaats in Theaterkerk Nes.

Naast inspirerende voorbeelden van boeren, dorpsbewoners en andere ondernemers over initiatieven die al gaande zijn is het doel van de avond om naar huis te gaan met een huiswerkopdracht.
Opgeven is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier op website www.twirredochmei.nl. De bijeenkomst vindt plaats op 13 maart, om 19.00 uur (inloop) in Theaterkerk Nes.