De jubilarissen van Mannenkoor Pro Rege
De jubilarissen van Mannenkoor Pro Rege Foto: Bote Sape Schoorstra

Jubilarissen bij Mannenkoor Pro Rege

DOKKUM - De jaarlijkse ledenvergadering van het Christelijk Mannenkoor Pro Rege op woensdag 20 februari mocht zich weer verheugen in een grote opkomst.

Pro Rege kan terugzien op een goed zangjaar met vele hoogtepunten, mede dankzij de inzet van de nieuwe dirigent Jan Hibma en de vaste begeleiders Anja Heikamp-Kommerie en Ronald Postema. Er werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden in het afgelopen jaar van de koorleden Anne Hoekstra, Meint Jousma en Andries Mellema.

Aftredend als bestuurslid was Lolke Smit. Hij heeft twee periodes van drie jaar als penningmeester deel uitgemaakt van het bestuur. De vacature is inmiddels opgevuld door Minne Bouma. Henk Beintema en Jan van der Meulen werden gehuldigd omdat zij vijftig jaar lid zijn. Age de Boer, vanwege veertig jaar lidmaatschap en Marten Elzenga en Rendert Veltman omdat ze vijfentwintig jaar lid zijn. Op de foto de jubilarissen, v.l.n.r.: Age de Boer, Jan van der Meulen, Rendert Veltman, Henk Beintema, Marten Elzenga en voorzitter Andries Postma.

Voor 2019 en zelfs 2020 staan optredens op het programma, zoals op zondag 14 april gezamenlijk met Brassband 'Crescendo' Workum in de Grote Kerk in Workum, zondag 21 april de Paaszondagavondzangdienst in Ferwert en rond de kerstdagen de traditionele kerstconcerten. Pro Rege telt momenteel tachtig leden. Wie houdt van zingen is uitgenodigd vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Er wordt gerepeteerd op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Gebouw 'De Ontmoeting' van de Baptisten Gemeente aan de Stationsweg 45A in Dokkum.