Jubileumstuk toneelvereniging Hallum

HALLUM - Sinds jaar en dag trekt toneelvereniging Foar ús Wille uit Hallum veel publiek met de jaarlijkse voorstelling. Dit jaar wordt in maart de vijftigste voorstelling gehouden. Dat moet natuurlijk feestelijk worden gevierd.

In het weekend van 8 en 9 maart zal zaterdagmiddag een reünie plaatsvinden, waarin alle (oud-) spelers herinneringen kunnen ophalen. Vanzelfsprekend hoort bij zo'n bijzondere gebeurtenis ook een passend stuk, dat niet mag worden gemist. Dit jaar is dit stuk Fêstrûn, vertaald door Gurbe Dijkstra.

Het speelt zich af in de duistere bossen van Appelscha. Vier vrouwen krijgen pech met de auto en wat begon als een gezellig tripje lijkt te eindigen in een boze droom. Ze ontmoeten drie mannen die blijkbaar in organen handelen. Als ze horen dat de mannen vier harten en acht nieren nodig hebben, zijn de rapen gaar.

Wordt gezellig tripje boze droom voor de vrouwen?

Ook benieuwd naar dit 'smoarch spultsje?' Kom dan vrijdag 8 of zaterdag 9 maart naar MFC It Trefpunt aan de Singel in Hallum. Beide avonden beginnen om 20.00 uur. De toegang kost tien euro. Er is geen voorverkoop.

In verband met de drukte bij de reünie is het misschien niet onverstandig om als het u schikt op vrijdag te komen naar de voorstelling.