Kijk rond, ruik, proef en ontdek de Kâld Kletske speciaalbieren.
Kijk rond, ruik, proef en ontdek de Kâld Kletske speciaalbieren. Foto: Wijzijnkees

Beleef Brouwerij Dockum

DOKKUM - Brouwerij, proeflokaal en restaurant in één. Dat is Brouwerij Dockum. In de brouwerij worden speciaalbieren op ambachtelijke wijze gebrouwen door Tim Cuperus, de jongste Nederlandse bierbrouwer op professionele schaal.

Speciaalbier op zijn allerbest ervaren? Kijk rond, ruik, proef en ontdek de Kâld Kletske speciaalbieren. Op ambachtelijke en authentieke wijze worden eigentijdse karakteristieke speciaalbieren gemaakt in Brouwerij Dockum. Verfrissend kwaliteitsbier, toegankelijk voor velen én bijzonder voor de liefhebber. Beleef een rondleiding en neem plaats tussen de koperen brouwketels. Geniet in het sfeervolle proeflokaal van de huisgebrouwen speciaalbieren.

In de open keuken worden smaakmakende gerechten gecombineerd met de lekkerste speciaalbieren van Kâld Kletske en Bonifatius 754. Eigenlijk past bier veel beter bij de maaltijd dan wijn. Want bier kent oneindig veel meer smaken, vanwege de enorme variatie aan mout, hop, kruiden en gist die het kan bevatten. Daarmee tilt het juiste bier het gerecht naar een hoger niveau.

Naast de rondleiding en proeverijen van Brouwerij Dockum vallen de speciale arrangementen op. Ben jij bijvoorbeeld een echte bierliefhebber en wil je een dag als brouwmeester je eigen bier brouwen? Leer dan onder begeleiding van brouwer Tim de fijne kneepjes van het brouwvak en brouw je eigen unieke speciaalbier. Het proces duurt ongeveer 5 tot 6 uren, waarbij het natuurlijk vooral gaat om de beleving. Tussendoor wordt er een biertje gedronken en een hapje gegeten. Na 5 weken gisten staat je eigen biertje klaar.
www.brouwerijdockum.nl