Be Quick Dokkum kansloos tegen HZVV

HOOGEVEEN - De voetballers van Be Quick Dokkum verloren zaterdag afgetekend van koploper HZVV: 5-0.

Trainer Henk Konings van Be Quick had het team goed neergezet in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. In de eerste helft hield Be Quick goed stand tegen een technisch en fysiek sterk HZVV. De Hoogeveners voetbalden sterk, maar de Dokkumers stelden er goed spel tegenover.

In de omschakeling werd er kort en snel door Be Quick gecombineerd wat resulteerde in een mooie aanvalsopzet over rechts. Piet Raap passeerde enkele HZVV-ers en mikte met links in de verre hoek. De bal zou in de kruising zijn verdwenen, maar de keeper van HZVV tikte de bal net uit de goal. In de tweede helft tapten zowel HZVV als Be Quick uit een ander vaatje. De thuisploeg zette duidelijk meer druk en strafte tot twee keer toe defensieve slordigheden van Be Quick af. In de tweeënvijftigste minuut keek Be Quick tegen een 2-0 achterstand aan. In het klein half uur dat hierop volgde bouwde HZVV de voorsprong uit tot 5-0.

Door een kleine overtreding die binnen de zestien meter werd gemaakt, besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Met een penalty zette Yoran Popovic de stand op 4-0. Bij het laatste doelpunt hielp de verdediging van Be Quick haar tegenstander volledig in het zadel, door de bal simpel bij tegenstander in de voeten te schuiven, ook hier wist Yoran Popovic wel raad mee.

Zaterdag speelt Be Quick Dokkum, hekkensluiter in de eerste klasse, thuis tegen PKC.