Open space avond Dockinga College

DOKKUM - Op donderdag 6 februari organiseert het Dockinga College in Dokkum voor de tweede keer een 'open space' avond over de nieuwe onderwijsafdeling binnen H/V van het Dockinga College, genaamd DCQuest.

Tijdens de open space-avond van DCQuest worden ouders, verzorgers, leerkrachten en andere belangstellenden over deze nieuwe afdeling geïnformeerd. De avond biedt hen daarnaast de gelegenheid om mee te denken over de invulling van het onderwijs op DCQuest. DCQuest is de nieuwe afdeling van het Dockinga College waarmee de school in het komende schooljaar van start gaat in klas 1 havo/vwo/gymnasium.

DCQuest staat voor de zoektocht naar jezelf: wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik leren? Waar ben ik goed in? DCQuest staat voor talentgericht en onderzoekend onderwijs. De inloop is vanaf 18.45 uur op de Finne. Graag opgeven via de site (afdeling H/V – DCQ).

Nieuw meubilair op school in Ferwert

FERWERT - Leerlingen van het Dockinga College in Ferwert zijn blij met het nieuwe meubilair in de overblijfruimte. Vorige week werd het afgeleverd. Daarmee was de overblijfruimte op tijd in orde voor het open huis. De leerlingen van groep 8 konden tijdens het open huis enthousiast bezig gaan met onder andere digitaal muziek maken, het zagen van een houten puzzel bij techniek, een speurtocht en veel verschillende proefjes bij natuurkunde.