BoekStartcoach promoot voorleesplezier

DOKKUM - Sinds half januari is er een nieuw gezicht in het consultatiebureau van de Donger in Dokkum: BoekStartcoach Tjitske van der Velde. Als BoekStartcoach voor Bibliotheken Noord Fryslân is ze wekelijks in de Donger te vinden. Ze is er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen en boekjes. De BoekStartcoach is onderdeel van het leesbevorderingsprogramma BoekStart voor baby's. Hiermee wil de Bibliotheek ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de Bibliotheek te laten ontdekken.

Tjitske van der Velde gaat in het consultatiebureau met ouders in gesprek over hoe leuk en plezierig voorlezen kan zijn. "Kinderen kunnen al vanaf drie maanden met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Met je baby op schoot plaatjes kijken en samen praten of zingen, is goed voor het contact met de baby. Voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling, maar het is vooral ook leuk om te doen. Daarom wil ik als BoekStartcoach graag het voorleesplezier promoten."

BoekStart is een samenwerking tussen de Bibliotheek, jeugdgezondheidszorg en de gemeente. Met de inzet van de BoekStartcoach is er meer tijd op het consultatiebureau om over taalstimulering en voorlezen te praten. Omdat sommige ouders de drempel naar de Bibliotheek te hoog vinden, heeft de coach ook op het consultatiebureau wekelijks een vragenuurtje, vanaf 20 maart elke woensdagmidag van 14.00 tot 15.30 uur. De BoekStartcoach heet de ouders welkom, geeft uitleg over de Bibliotheek en helpt bij het inschrijven.