Keramiek en schilderijen in Hegebeintum

HEGEBEINTUM- In het Bezoekerscentrum 'Terp Hegebeintum' aan de Pypkedyk 4 in Hegebeintum zijn twee exposities: de keramiekexpositie 'Goed Steengoed' van Minny van der Vugt uit Suwâld en schilderijen van Art Studio F. de Boer uit Kubaard, beide lopen tot 28 februari.

Minny van der Vlugt heeft een prachtige expositie met een verscheidenheid van keramiekproducten die gemaakt zijn in haar atelier in Suwâld. Op die locatie verzorgt zij ook workshops voor kleine groepen die geïnteresseerd zijn in handvormwerk of het werken met platen klei. Als docente aan een mbo opleiding geeft ze ook kleilessen aan de studenten. Na een aantal jaren met aardewerk heeft ze de overstap gemaakt naar voornamelijk steengoed en soms porselein. Steengoed, omdat dit waterdicht en vorstbestendig is, maar vooral omdat de glazuren zich heel anders manifesteren dan bij aardewerk. Ze stelt zelf de glazuren samen met onder andere houtas uit de kachel.

Het schilderwerk wat momenteel te bezichtigen is aan de wanden in het bezoekerscentrum in Hegebeintum is gemaakt door Fokke de Boer uit Kubaard. Fokke tekende en schilderde in zijn jeugd al schepen, boerderijen, dieren en landschappen. Vroeger was Fokke veel te vinden in Canada bij zijn broer waar hij veel hielp op de boerderij. Onlangs heeft hij in Portugal nog een wandschildering gemaakt in een groot restaurant. De exposities zijn te bezichtigen tijdens openingsuren in het bezoekerscentrum 'Terp Hegebeintum': dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het bezoekerscentrum is gevestigd onder aan de terp in Hegebeintum.