WAD (de film) in De Ynset in Holwerd

HOLWERD - De film WAD draait 1 februari in het MFA 'De Ynset' in Holwerd. De aanvang is 20.00 uur.

De afgelopen tijd is de Waddenzee veel in het nieuws geweest door de ramp die zich daar heeft voltrokken. Vele vrijwilligers hebben zich ingezet om dit prachtige gebied weer schoon te maken en te herstellen zoals het was.

Ervaar het belang van de
Waddenzee

Waarom is de Waddenzee zo belangrijk voor ons en de natuur? Ga het zelf ervaren in de film 'WAD' die op 1 februari te zien is in het MFA te Holwerd.
Het waddengebied verdient een echte en goede natuurfilm. Eén die de kijker doet verwonderen en laat zien hoe ongelooflijk bijzonder en kwetsbaar dit unieke gebied is. De film toont het ecosysteem als nooit te voren. Van kleine organismen die onderaan de voedselketen staan tot aan de grijze zeehond die boven deze voedselketen staat. Zo krijgt de kijker een goed beeld hoe waardevol het UNESCO Werelderfgoed is voor ons allen.

WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit, die bekendheid verwierf met de film De Nieuwe Wildernis (2013), en zijn crew laten een registratie zien van dit unieke Nederlandse natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde. Met filmbeelden waarvan u zich serieus zal afvragen of dit echt Nederland is.