Orgelconcert in Martinuskerk in Ferwert

FERWERT - Op vrijdag 1 februari 2019 wordt er vanaf 20.00 uur in de Martinuskerk in Ferwert een orgelconcert gegeven door organist Hugo van der Meij. Hij is een virtuoos op het orgel en wil de concertbezoekers een muzikale verrassing bezorgen.

Hugo van der Meij (1992) zat al op zeer jonge leeftijd veel achter de piano. Na een jaar algemene muzikale vorming begon hij als 7-jarige pianolessen te volgen op de plaatselijke muziekschool. Aansluitend volgde hij privéles van Peter Bontje. Hij was zestien toen hij orgelles ging nemen bij Sjaak van Duijn op het orgel van de Oude kerk in Katwijk. Vooral improviseren bleek een sterke kant te zijn.

In die tijd ontmoette hij Hendrik van Veen en hun samenspel bleek een succes. Verschillende keren heeft Hugo meegewerkt aan een concert van de organist André Knevel en Liselotte Rokyta (panfluit). Hugo is organist in kerken in Rijnsburg, Katwijk en Scheveningen. Ook begeleidt hij koren, zoals het Katwijks familiekoor Ichtus, Soli Deo Gloria te Alphen en Urker mannenkoor Eneas.
Hugo is dirigent van Christelijk Katwijks jon-

Burgerkoor Dokkum

DAMWALD - Op zondag 27 januari om 15.30 uur komt het Burgerkoor uit Dokkum optreden in de Doopsgezinde kerk van Damwâld. Het koor omvat zo'n veertig leden en er wordt in de Burgerschool geoefend. Het koor staat onder leiding van Willem Molenbuur.

Het repertoire bestaat uit succesnummers uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw en muzikale uitstapjes naar Mexico, Zuid Afrika en Israël. En of er nu in het Engels, Frans of Frysk gezongen wordt: bij de leden van het Burgerkoor staat het plezier voorop. De entree is gratis. Na afloop van het concert is er een collecte.
gerenkoor Dei Gratia, gemengd koor Laudate Deo in Scheveningen, kinderkoor Jedid-Jah in Scheveningen en Christelijk Mannenkoor David in Lisse. Daarnaast geeft hij orgelconcerten. Dit concert begint om 20.00 uur. Toegang € 10, tot 12 jaar € 5. Verdere informatie: www.zingenenzo.com

Sluiting en reünie
Basisschool

REITSUM - Na meer dan een eeuw komt er per 1 augustus 2019 een einde aan christelijk basisonderwijs in de Flieterpen. Zelfs een nog vrij nieuwe school kan het tij niet keren.

De krimp van het aantal leerlingen gaat de laatste paar jaar snel. De nu nog naar school gaande kinderen zullen straks uitvliegen naar een aantal omliggende dorpen. De school wil oud-leerlingen en iedereen die op welke manier ook aan een school in Reitsum verbonden is geweest uitnodigen voor een reünie. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 29 juni van 13.00 uur tot 17.30 uur. Wie wil deelnemen kan zich melden voor 1 april 2019 via het volgende e-mailadres (voorkeur) of telefoonnummer kbs.deflieterpen.reuny@outlook.com. W. Zoodsma: 0630223675.

Theater Sense

DOKKUM - WEI geeft zondag 27 januari om 16.00 uur een Nederlandstalig sfeerconcert in theater Sense in Dokkum. Wei bestaat uit Willem Vis, Eddy en Ingrid Kooistra. De muziekvoorstelling 'De dag dat ik Robert Long ontmoette' met Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Dieter Troubleyn, Julia Herfst en Roberto de Groot is op dinsdag 5 februari, aanvang 20.15 uur (www.theatersense.nl)