Week van Gebed ook in Hallum

HALLUM – 'Recht voor ogen' is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2019 plaats van 20 tot en met 27 januari. Ook in Hallum zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is daar hartelijk welkom.

Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor het dorp, voor de stad, het land en de wereld. Het thema is dit jaar aangedragen door christenen uit Indonesië. De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Deze thematiek sluit aan bij de Week van Gebed voor de eenheid. Christenen worden opgeroepen om samen te bidden voor recht en gerechtigheid.

De gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken en MissieNederland, een missionair netwerk van christenen, kerken en organisaties. De gebedssamenkomsten in Hallum vinden plaats op zondag 20 tot en met zaterdag 26 januari in de Koarte Gaarde van de Sint Maartenskerk van 19.00 tot 19.30 uur. Op vrijdagavond 25 januari wordt er echter gebeden tijdens de Ionaviering in de Doopsgezinde Fermanje aan de Offingaweg ook in Hallum. Iedereen die mee wil bidden is van harte welkom.

Plaatselijke organisatoren zijn de Protestantse Gemeente Mariëngaarde en Doopsgezinde Gemeente in Hallum.