V.l.n.r. Rudmer van der Leest, Roan Wiegersma, Thieme van der Bij en 
Nyncke Limpens van FMT Sport.
V.l.n.r. Rudmer van der Leest, Roan Wiegersma, Thieme van der Bij en Nyncke Limpens van FMT Sport. Foto: Ingezonden

FMT Sport succesvol, karateka's Iryoku geslaagd

SNEEK - De beginnende wedstrijdjudoka's van FMT Sport uit Oentsjerk en Feanwâlden hadden zaterdag hun laatste jaartoernooi. In Sneek deden vijf judoka's mee aan de Azeven bokaal.

Jurre Knossen (Oentsjerk) en Nyncke Limpens (Gytsjerk) ontvingen hun gele award terwijl Roan Wiegersma (Leeuwarden) de blauwe award kreeg. Thieme van der Bij (Bartlehiem) en Rudmer van der Leest (Readtsjerk) haalden flink wat punten binnen voor hun volgende award. Tegelijkertijd stond de 14-jarige Sil Velstra (Wyns) in Enschede op de mat bij het tweede meetmoment van het jaar waar de top van Nederland te vinden is. Als jongste en lichtste deelnemer veroverde hij de zilveren medaille in de categorie tot 46 kilo.

Winterexamen kareteka's

Een kleine zeventig leden van Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden zijn zaterdag 14 december geslaagd voor het winterexamen. De junioren en volwassenen werden gedurende een week op verschillende momenten getoetst op de onderdelen conditie, kihon (basistechnieken), kata (loopvormen) en kumite (vrije gevecht met tegenstander). Het hoogste examen bij de jeugd werd afgelegd door Jens en Finn Utzon. De 12-jarige tweelingbroers uit Rinsumageast dragen van nu de blauwe band met zwarte slip. Tevens werden zij eerste en tweede in hun poule op het kumitetoernooi.

Bij de volwassenen slaagde Agnieszka Pool (Hallum) voor de gele band met zwarte slip, de hoogte seniorengraad die deze keer werd uitgereikt door Iryoku.

Tijdens het kumitetoernooi waren er eerste plaatsen voor Wout Stielstra, Levi Prins, Luca Keegstra, Mark de Boer, Mathijs Huitema, Finn Utzon, Erwin Wierstra, Rutger Rodenhuis, Thirza Huitema, Abby Baranyizigiye en Rosan Martina.