VV de Wâlden kansloos bij koploper: 1-5

DE WILP - Tegen de wind in begonnen de voetballers van De Wâlden uit Damwâld aan de lastige wedstrijd tegen koploper Wilper Boys. De wedstrijd resulteerde in een ruim verlies.

Tactisch werd er gekozen om de tegenstander het spel te laten maken en zelf in te zakken. De eerste fase van de wedstrijd pakte dit aardig uit. De thuisploeg kwam niet tot grote kansen. De wind maakte het lastig voor De Wâlden om met een snelle uitbraak gevaarlijk te worden. In de achtentwintigste minuut was er een vrije trap voor De Wâlden. Specialist Bauke Bruining zag tot zijn eigen verbazing dat de bal door niemand werd aangeraakt en zo de goal invloog: 0-1. Lang kon men niet genieten van de voorsprong want drie minuten later kwam de thuisploeg alweer langszij: 1-1.

Na acht minuten in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. In de achtenveertigste minuut was het de thuisploeg die op 2-1 kwam, en vijf minuten later op 3-1. De kopjes gingen hangen bij De Wâlden en de tegenstander ging op zoek naar meer. Dit leidde tot een eindstand van 5-1. Na de winterstop kan De Wâlden hopelijk weer aantreden met een volledig fitte selectie en zo de toch goede positie op de ranglijst handhaven.