Zwaagwesteinde verliest degradatieduel

DE WESTEREEN - Voetbalvereniging Zwaagwesteinde speelde zaterdag een belabberde wedstrijd en omdat de gasten van VV Hardegarijp iets minder slecht waren, zegevierden zij, niet onverdiend, met 1-3.

Na een uur benutte Zwaagwesteinde de eerste de beste kans. Ronaldo Jansen werd diep gestuurd, stond blijkbaar geen buitenspel, en bediende de vrijstaande Jan Eisma die simpel binnen tikte. Zwaagwesteinde hield vervolgens makkelijk stand, omdat Hardegarijp er ook niets van bakte na rust. Maar een kwartier voor tijd veranderde dat plotseling. Een kopbal van Edde Wolters vloog in het doel. Luttele minuten later kwamen de gasten op voorsprong. Hessel Breeuw sma profiteerde bij de tweede paal: 1-2. Diezelfde Breeuwsma vergrootte de Westereender malaise door een vrije trap te benutten.