Nederlaag voor vv Warga tegen Boornbergum

WERGEA - Een geheel onnodige nederlaag voor Warga en een 'gestolen' driepunter voor Boornbergum. Warga stond een kwartier voor tijd op 1-0 en kreeg toen een strafschop. Die werd gemist. In de laatste tien minuten scoorde Boornbergum nog tweemaal.

In het tweede bedrijf had Warga de wind schuin in de rug en werd de druk opgevoerd op de goal van Boornbergum-keeper Maarten Elverdink. Echt uitgespeelde kansen waren het niet, maar toch moest Elverdink in de zestigste minuut de gang naar het net maken. Na een overstapje van Anton Hobert schoot Bart Boersma prima binnen. Na deze 1-0 moest Boornbergum komen en kreeg Warga steeds meer ruimte. Bote Groen had de 2-0 op de pantoffel, maar deze grote kans ging naast. Een kwartier voor tijd had Warga de wedstrijd moeten beslissen. Na hands, Boornbergum was het hier duidelijk niet mee eens, gaf de goed leidende scheidsrechter Van Duinen uit Appingedam Warga een strafschop. Deze werd naast geschoten door Warner Mink. Dit was een opsteker voor Boornbergum en helemaal toen Jan Adema met een schitterend schot de bal in de kruising joeg. Nog was de gifbeker voor Warga niet leeg, want Lando van Wee zorgde voor 1-2.