Be Quick Dokkum wint in Idskenhuizen

IDSKENHUIZEN - Opnieuw winst voor de Dokkumers. Tegen gastheer VVI werd het 1-3 en daarmee handhaaft Be Quick zich in de top drie van de tweede klasse I.

Be Quick kwam voor. Remco de Graaf bereikte de snelle Frits Veenema met een uitstekende lange pass over de linkerkant. Veenema schoot vanuit een niet gemakkelijke hoek beheerst raak: 0-1. De thuisclub kwam binnen twee minuten weer op gelijke hoogte. Be Quick voetbalde iets gemakkelijker dan de thuisclub en de dreiging nam toe. Zeven minuten voor de rust kwam Be Quick opnieuw op voorsprong. Veenema profiteerde van weifelend verdedigen van de thuisclub en kwam vrij in het strafschopgebied. Hij legde de bal breed naar Rindert Ykema, die 1-2 aantekende. In de tweede helft bereikte de prima ingevallen Hidde Reitsma met een voorzet Veenema: 1-3.