SC Veenwouden (blauw-wit)  kwam tekort tegen Marum.
SC Veenwouden (blauw-wit) kwam tekort tegen Marum. Foto: Meint de Vries

SC Veenwouden trekt aan kortste eind

FEANWALDEN - In een levendige wedstrijd tussen de nummer twee Marum en de nummer vier SC Veenwouden liep SCV tegen een geflatteerde nederlaag aan. In de eerste helft speelde de thuisclub te slap en gaf het te veel ruimte weg aan Marum.

Marum was in de eerste helft de betere ploeg en na 25 minuten leidde dat tot de openingstreffer toen Tom Boezerooy op rechts doorbrak, waarna de voorzet door Rick Buma werd afgerond: 0-1. Vijf minuten later was het opnieuw raak: 0-2. De thuisclub kreeg in het laatste kwartier nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar de kopbal van Wytze Veenstra werd door doelman Johan Bouma uit de hoek getikt. Rinse Procee was dicht bij de 1-2, maar hij raakte de paal. In de tweede helft kwam Marum op 0-3 toen Rick Buma raak schoot. De thuisclub gaf zich niet gewonnen en Wytze Veenstra kopte 1-3 in de touwen na een voorzet van Nivard Vrieling. In de laatste minuut werd het 1-4.