De speelsters van MO19 van VV Kollum juichen na het behalen van het kampioenschap. Foto: Ingezonden

MO19 VV Kollum prolongeert kampioenschap

KOLLUM - Onder grote publieke belangstelling hebben de voetbalsters van MO19 van VV Kollum het kampioenschap van vorig seizoen geprolongeerd. Met een denderende 4-2 overwinning op Be Quick is het kampioenschap zeker gesteld nog voor de laatste wedstrijd in Dokkum.

Dit team heeft samen met de trainers laten zien dat het vorig jaar winnen van de competitie geen toeval was. De derby tussen Kollum en Be Quick begon gespannen voor beide teams, waarbij Kollum in de tiende minuut als eerste scoorde. Be Quick moest reageren en voerde de druk op. Door compacter spel kwamen de passes veelvuldig aan bij één van de spitsen. Het werd beloond met een doelpunt en een ruststand van 1-1.

Kollum bleef na rust geconcentreerd spelen, zette het achterin net wat scherper neer en bleef vanuit middenveld naar voren voetballen. Een mooie reeks doelpunten volgde en met een stand van 4-1 was de overwinning zeker.

Door een kleine onoplettendheid in de laatste minuten maakt Be Quick er nog net 4-2 van, maar Kollum zegevierde voor de tweede keer op rij met een overwinning in de competitie.
Het eerste seniorenteam van VV Kollum deed het een stuk minder. Na een goede start is VV Kollum weggezakt op de ranglijst in de tweede klasse. "Het was op het kunstgras van VV Zuidhorn niet de tegenstander die zoveel beter speelde, maar een gebrek aan wedstrijdmentaliteit waardoor Kollum na afloop van een povere wedstrijd met lege handen stond". Kollum verloor met 3-0.

Zaterdag zal in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen 't Fean '58 uit een heel ander vaatje getapt moeten worden om een vierde competitienederlaag op rij te voorkomen.