VV Dokkum (groen-witte tenues) versloeg WTOC met grote cijfers.
VV Dokkum (groen-witte tenues) versloeg WTOC met grote cijfers. Foto: Jantsje Wiersma

Forse nederlaag WTOC tegen Dokkum

DOKKUM - WTOC uit Oudwoude leed zaterdag een grote nederlaag tegen Dokkum.

Nadat Dokkum de paal had geraakt was het WTOC dat in de negende minuut een 0-1 voorsprong nam. Nyckele Smeding ontdeed zich van de verdediging van Dokkum en schoot raak. Een minuut later was de stand alweer in evenwicht. Omer Dahir tekende voor de gelijkmaker: 1-1.

Dezelfde speler kon in de zestiende minuut Dokkum op voorsprong brengen: 2-1. WTOC probeerde de bakens te verzetten. Berend Jan Prins moest geblesseerd het veld verlaten na een ongelukkige botsing tussen meerdere spelers, waarbij Tedo de Bruin ook geblesseerd raakte en later eveneens vervangen moest worden.

Dit had nogal wat omzettingen in de WTOC-formatie tot gevolg. In de vijfenvijftigste minuut leek het pleit beslecht toen Martijn Jongeling de 3-1 scoorde. WTOC putte hieruit moed en daarna scoorde Nyckele Smeding de aansluitingstreffer: 3-2. Jaap de Bruin schoot op de paal en dus kwam de op dat moment verdiende gelijkmaker niet tot stand. Vanaf de drieënzeventigste minuut was het open huis en liep Dokkum uit naar 7-2. Alle vier doelpunten werden gescoord door Ate Sander van der Ploeg. Vanavond speelt WTOC de bekerwedstrijd tegen Renado in De Westereen. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Birdaard.