Moeizame winst Be Quick Dokkum

DOKKUM - Be Quick Dokkum kwam tot winst tegen hekkensluiter Nijland, maar het bleef tot het einde spannend. In de rust had het minimaal 4-0 moeten zijn, maar de vele riante kansen werden niet benut. Frits Veenema was het goudhaantje van de Dokkumers, hij scoorde beide treffers.

Het balbezit was vanaf het beginsignaal voor Be Quick. Na bijna een half uur viel de openingstreffer. Vanaf rechts krulde Frits Veenema de bal hoog richting het doel en de keeper had vervolgens het nakijken: 1-0. Na de rust was de eerste kans voor Be Quick, maar daarna werden de gasten gevaarlijk met een afstandsschot. De verrassende gelijkmaker viel daarna. Een hoekschop van Mark Zijlstra zeilde vanaf links in de bovenhoek: 1-1. Daarna scoorde Frits Veenema fraai in de linkerhoek de winnende treffer voor Be Quick: 2-1.