VV Anjum (blauw-witte tenues) won met vier doelpunten verschil van 
Haulerwijk.
VV Anjum (blauw-witte tenues) won met vier doelpunten verschil van Haulerwijk. Foto: Burt Sytsma

VV Anjum doet goede zaken tegen Haulerwijk

ANJUM - Op Sportpark It Kolkenfjild in Anjum heeft Voetbalvereniging Anjum met 4-0 van Haulerwijk gewonnen. Bij rust was de stand 0-0.

De eerste kans was voor Gerwin Dijkstra, keeper Jurjen Huurman van Haulerwijk redde attent op zijn inzet. De periode hierna was overduidelijk voor Haulerwijk. Na een half uur kwam Anjum goed weg nadat een kopbal van Thomas van der Waarden uitstekend door Ietzen Eise Kloosterman vanaf de doellijn werd uitverdedigd. Een schot van Mark Jansma uit de tweede lijn ging vervolgens net langs de, voor Anjum, verkeerde kant van de paal. Na de thee kreeg Sven van der Veer de eerste grote kans, maar keeper Lolke Dijkstra van Anjum pakte de bal klemvast. Anjum opende de score nadat een voorzet van Arjen Schregardus met de hand werd beroerd door Niek van Dijk. Pope Bauke Holwerda sprong zorgvuldig met deze kans om en bracht Anjum op 1-0. Haulerwijk verzuimde de gelijkmaker binnen te werken nadat een kopbal van Marcel Hilhorst op de lat belandde.

Hierna leek het verzet van Haulerwijk gebroken. Mark Jansma stuurde Stephan Overkempe met een steekbal richting Jurjen Huurman, met een bal breed zette hij Arjen Schregardus vrij voor de goal en Schregardus kon makkelijk intikken: 2-0. Anjum ging door met scoren nadat Stephan Overkempe een vrije trap van Pope Bauke Holwerda achter Jurjen Huurman werkte: 3-0. Een voorzet van Arjen Schregardus werd daarna door Sytse Koree hard op doel geschoten, maar de verdediger van Haulerwijk stond goed geposteerd. Vlak voor tijd maakte Stephan Overkempe zijn tweede goal nadat hij een voorzet van Anne Zijlstra uitstekend benutte: 4-0.

Zaterdag 7 december speelt Anjum op Sportpark It Kolkenfjild in Anjum tegen SC Twijzel. De aanvang is 14.30 uur.