De Wâlden bleef overeind tegen koploper Boornbergum (groen-zwarte
tenues). Links Bouwe Sake Swart van De Wâlden.
De Wâlden bleef overeind tegen koploper Boornbergum (groen-zwarte tenues). Links Bouwe Sake Swart van De Wâlden. Foto: Lia van der Weg

Voetbal Kollum, Anjum, WTOC, Warga, De Wâlden

LEEK - Waar Voetbalvereniging Kollum een week eerder nog met opgeheven hoofd van het veld kon stappen na de bekerwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen, moest het in Leek de hoofden buigen voor een gretiger VEV '67.

Good-old Auke Hoekstra was de enige Kollumer die een voldoende haalde en dat bleek te weinig om punten mee naar Kollum te nemen. De ploeg uit Leek won met 3-1.

Op Sportpark Grootegast-Doezum heeft Anjum in een leuk duel tegen Grootegast met 1-1 gelijkgespeeld, bij rust was de stand 0-0. Pope Bauke Holwerda maakte een 1-0 achterstand ongedaan voor Anjum. Door het gelijke spel passeert Anjum concurrent Haulerwijk op de ranglijst en staat het momenteel op een twaalfde plaats.

WTOC heeft geluk

WTOC uit Oudwoude boekte een nuttige overwinning op V&V '68 uit Garyp. Het was een matige wedstrijd waarin WTOC de gelukkigste was. Toen Wierd de Vries een speler van V en V '68 onderuit haalde, ging de bal op de stip. Keeper Geoffrie Hoiting stopte de strafschop van Berend Wijmenga en hield WTOC op de been.

WTOC kreeg daarna wat meer greep op de wedstrijd. Na een hoekschop schoot Jan Kempenaar de 0-1 binnen. Een gehavend Warga verloor kansloos van Bakkeveen met 0-4. Warga miste vijf basisspelers en kon daardoor geen vuist maken tegen Bakkeveen.
De Wâlden uit Damwâld pakte een punt van koploper Boornbergum. In de tweede helft kreeg Boornbergum een penalty. Op de doellijn werd de bal met de hand uit het doel gewerkt door een verdediger van De Wâlden. Deze mocht met rood vertrekken. De penalty werd door de keeper van De Wâlden uitstekend gekeerd. Met tien man wist de Wâlden het punt over de streep te trekken: 0-0.