Broekster Boys (rood-zwart tenue) had een collectieve off-day tegen
Oerterp.
Broekster Boys (rood-zwart tenue) had een collectieve off-day tegen Oerterp. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys blameert zich in bekerduel

URETERP - Wie zijn geld vooraf op een (5-1) overwinning voor de voetballers van Oerterp had gezet, zou voor gek zijn verklaard. Broekster Boys had in de poulefase ook tegen Oerterp gespeeld: de zondag-tweedeklasser werd in augustus met een dikke 7-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Oerterp was nu de betere ploeg en Broekster Boys had een collectieve off-day. De dikke 5-1 nederlaag betekende het afscheid van het bekertoernooi. Een sliding van Folkert Hoekstra op Ruerd Kloosterman bracht de spits in een 1-op-1-situatie, waar keeper Sybren Terlouw geen antwoord op had: 1-0. Hedgar Hoekstra had vlak daarna Broekster Boys weer langszij kunnen brengen, maar zijn schot werd gepareerd door de uitstekende doelman van Oerterp. Toen even later dezelfde Folkert Hoekstra de 2-0 op het scorebord bracht, dachten de supporters van Broekster Boys nog dat het wel goed zou komen. Voor rust strooide Oerterp nog wat zout in de wonden door de 3-0 te laten aantekenen.

Broekster Boys probeerde het daarna wel, maar het ontbrak de ploeg aan stootkracht. Broekster Boys kwam warempel terug in de wedstrijd toen Vincent Hoekstra alert reageerde, omdat de keeper van Oerterp de bal niet klemvast had: 3-1. Een paar minuten later was er de grote kans op de aansluitingstreffer. Jonathan Sabuni werd dusdanig gehinderd, dat scheidsrechter Mulder naar de penaltystip wees. Maaar de anders zo trefzekere Vincent Hoekstra miste. Daarna liep Oerterp verder uit. De 5-1 van Folkert Hoekstra leverde hem de wedstrijdbal op, want met zijn hattrick mocht hij zich wel tot man van de wedstrijd kronen. Broekster Boys mocht uithuilen en moet zorgen dat de neuzen zaterdag weer in de goede richting staan. Dan staat de belangrijke degradatiekraker tegen VV Groningen te wachten, vanaf 14.30 uur in Damwâld.