Een speler van VV Warga (rechts) gaat een duel aan.
Een speler van VV Warga (rechts) gaat een duel aan. Foto: Ingezonden

VV Warga neemt genoegen met punt

SNEEK - Voetbalvereniging Warga liet zich tegen Black Boys de kaas van het brood eten. Na een snelle 0-2 voorsprong werd Warga op mentaliteit afgetroefd door de thuisploeg. Een technisch beter spelend Warga moest uiteindelijk genoegen nemen met 2-2.

Warga begon beter aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Black Boys startte wel fel, maar Warga was voetballend gewoon beter. Dat resulteerde al na tien minuten in de 0-1 van Peter Talsma. Vier minuten werd het ook al 0-2. Anton Hobert draaide zich vrij en met een schitterend schot liet hij de keeper de gang naar het net maken. Daarna werd het 2-2.

Vervolgens had Warga de wedstrijd even later kunnen en misschien ook wel moeten beslissen. Warner Mink werd prima vrijgespeeld, maar alleen voor keeper Broersma faalde hij. Voor Warga had er zeker meer ingezeten. Inmiddels is de ploeg afgezakt naar de middenmoot.