Het jeugd D-team van GVV Feanwâlden.
Het jeugd D-team van GVV Feanwâlden. Foto: Ingezonden

Friese turntitel Turnlust, brons GVV

NIEUWEHORNE - In Nieuwehorne waren zaterdag de Friese kampioenschappen groepsspringen D-lijn.

Het jeugd D-team van GVV Feanwâlden met Hidde Bouma, Melle Iedema, Tim Mensink, Jasper Mensink, Timo Kempenaar en Storm Dijkstra was al vroeg uit de veren om de teamprestatie aan de jury te laten zien. Het team deed mee op de onderdelen plankoline-kast en trampoline-valmat. De jongens sprongen op trampoline-valmat erg mooi en de scores lagen ook dicht bij elkaar.

Plankoline-kast verliep niet geheel zonder fouten. Maar toch zetten ze een knappe prestatie neer. De jongens mochten tijdens de prijsuitreiking op het podium komen voor beide onderdelen en kregen bronzen medailles.

Turnlust Hallum had zich hier voor met vier onderdelen geplaatst met één jeugdteam van acht turnsters. Op het onderdeel lange mat wist het team de hoogste score van Friesland neer te zetten in een deelnemersveld van twaalf teams. Ze mochten ook het brons in ontvangst nemen voor het onderdeel trampoline-valmat. Vierde en dus net buiten de prijzen werden ze op trampoline-kast. Mirthe Leemburg, Dana de Vries, Laura Dijkstra, Yfke Huizenga, Laura Mast, Djurra Dijkstra, Amber Dorenbos en Elbrich Wijbenga waren zeer tevreden met de uitslag en hopen volgend jaar in de C-lijn mee te doen.