De defensie van Broekster Boys (rood-zwart tenue) staat onder druk tegen Olde Veste.
De defensie van Broekster Boys (rood-zwart tenue) staat onder druk tegen Olde Veste. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys zit in benarde positie na verlies

STEENWIJK - De eerste klasse van het zaterdagvoetbal is ongemeend spannend. Iedereen kan van iedereen winnen en verliezen. Dat is wat er steeds door de diverse trainers gezegd wordt. Maar voorlopig weet Broekster Boys nog niet wat winnen is. Ook van Olde Veste werd zaterdag verloren.

Net als vorig seizoen heeft Broekster Boys nog maar drie puntjes (drie gelijke spelen) verzameld en zijn er inmiddels vier nederlagen bijgeschreven. De wedstrijd tegen Olde Veste was een belangrijke, want de ploeg uit Steenwijk had maar een puntje meer en was dus binnen handbereik. Maar Broekster Boys zit na de nederlaag tegen Olde Veste in de problemen, want het gat naar veilige plek (de nummer 11) is naar vier punten gestegen, dus niet in één eerstvolgende wedstrijd te overbruggen. Werk aan de winkel voor de ploeg uit Damwâld.

Op slag van rust was er de voorsprong voor Olde Veste. Rein Werumeus-Buning kopte vanuit een corner de bal snoeihard in de kruising. In de tweede helft probeerde Broekster Boys de achterstand ongedaan te maken, maar het scorend vermogen was afwezig, want echte kansen werden er eigenlijk niet gecreëerd. Het tweede doelpunt van Olde Veste viel te vroeg. Balverlies op het middenveld luidde het volgende doelpunt is. Daan Postma kwam via klutsballen in balbezit, zijn schot op doel werd van richting veranderd door Kas Huizinga en zo dwarrelde de bal over de kansloze keeper Sijbren Terlouw het doel in. Veel hoogtepunten vielen daarna niet meer te noteren.

Olde Veste behield door de overwinning de aansluiting bij de middenmoot, Broekster Boys staat voorlopig even geparkeerd in de staart van de ranglijst. Broekster Boys speelt zaterdag thuis tegen PKC '83 vanaf 14.30 uur.