VV Anjum delft onderspit

OOSTERNIJKERK - Op Sportpark De Fiver in Oosternijkerk heeft VV Anjum de wedstrijd tegen Ropta Boys verloren. Bij rust was de stand nog 1-1. In de tweede helft liep Ropta Boys uit Metslawier verdiend uit naar 3-1.

Na een half uur kwam Ropta Boys op voorsprong nadat een vrije trap van richting werd veranderd en Tjidsger Braaksma hiervan optimaal profiteerde: 1-0. Hierna kreeg Ropta Boys nog een aantal kansen, maar verzuimde om de score uit te breiden. Vlak voor de rust kwam Anjum op gelijke hoogte nadat Stephan Overkempe de bal naar Pope Bauke Holwerda passte en keeper De Groot kansloos liet: 1-1.

Twintig minuten voor tijd ging de Anjumer verdediging volledig in de fout. Twee spelers lieten zich kinderlijk eenvoudig uitkappen, waarna het voor Erik de Vries een koud kunstje was om keeper Lolke Dijkstra kansloos te laten: 2-1. Vijf minuten later breidde Ropta Boys de voorsprong nog verder uit nadat Anjum de bal niet uit wist te verdedigen, Geert Linthof profiteerde hiervan optimaal: 3-1.

Zaterdag 2 november speelt Anjum op Sportpark De It Kolkenfjild in Anjum tegen Rijperkerk. Aanvang: 14.30 uur.